Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani u redu za darivanje krvi

19.04.2020.

10:57

Autor: Željka Bačić

Radio Osijek, Ž.Bačić

Radio Osijek, Ž.Bačić

Foto: - / -

Osječki Crveni križ organizirao je danas od 9 do 13 sati u GČ Gornji grad izvanredu akciju dobrovoljnog darivanja krvi zbog potrebe za krvnom grupom 0, bez obzira na RH faktor. Odaziv je bio iznad očekivanja.

Prema riječima ravnatelja GO CK Osijek Denisa Ćosića, pozitivno je iznenađen odazivom i humanošću sugrađana. Zbog  darivanje krvi osigurani su najstroži uvjeti za sigurnost od koronavirusa, od dezinfekcije obuće i ruku i maski do razmaka između  darivatelja. Sljedeća akcija će biti održana već u četvrtak, 23.travnja, od 9 do 11 sati u Esseker centru za sve krvne grupe. Mislav Konjik je danas došao dati krv prvi put, ali želi postati stalni darovatelj. Goran Đurica redovito daruje krv, svaka 4 mjeseca, na ovu akciju podsjetila ga je supruga. Nije ga iznenadio veliki odaziv sugrađana, jer se, kaže, i oni osjećaju zadovoljno što mogu na ovakav način pomagati, što su nešto učinili za društvo. Marija Brtan došla je 7. put dati krv, također ima krvu grupu 0 i poklopio joj se raspored davanja krvi s današnjom izvanrednom akcijom. Iako ne može gledati ni iglu ni krv, redovito se odaziva akcijama, petnaestak minuta, ističe, uvijek se može izdržati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.