Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani veselo dočekali 2022. godinu

31.12.2021.

22:37

Autor: Radio Osijek

Vatromet u novogodišnjoj noći u Osijeku

Vatromet u novogodišnjoj noći u Osijeku

Foto: Magdalena Jelečević / Radio Osijek

Nakon što je prošle godine izostao, tradicionalni doček Nove godine vratio se na glavni osječki trg. Dobrog raspoloženja ne manjka, a želje Osječana za Novu u osnovi su slične – da pandemijski stisak što prije popusti pa da druženja i veselja ponovno budu bez mjera i ograničenja.

A na ovako ograđeni prostor trga ulaznica je covid potvrda. Sve je ostalo na dočeku kao i ranije – kuhano vino, čaj, ponoćni valcer, vatromet i čestitke gradonačelnika Ivana Radića i župana Ivana Anušića. Glazbeno zagrijavanje povjereno je DJ Tacu, a Osječane u Novu pjesmom uvodi Ivan Zak. Tramvajski je promet obustavljen od 21 sat do 2 ujutro, a prema privremenom rasporedu građane besplatno prevoze autobusi. 
U jednom od tramvaja pretvorenog u frizerski salon Osječanke su se mogle urediti za najluđu noć u godini - zahvaljujući osječkim frizerima koji su prije sedam godina prihvatili tu ideju osječkog GPP-a.

Osječki tramvaj na Silvestrovo postaje frizerski salon

Osječki tramvaj na Silvestrovo postaje frizerski salon

Foto: HTV Dnevnik / Radio Osijek

Od zabave nisu odustali ni umirovljenici. Ovoga puta nema zajedničkog dočeka, ali zato su organizirane četiri manje proslave. 

Svoj su doček još tijekom dana imala djeca, a veselili su se uz Miju Dimšić.

Konfete umjesto vatrometa na dočeku Nove godine u podne

Konfete umjesto vatrometa na dočeku Nove godine u podne

Foto: Grad Osijek / -

"Drago mi je da se veliki broj Osječanki i Osječana okupio na središnjem trgu te da je sve prošlo mirno i u slavljeničkom tonu, kako i treba. Svima nam je prva želja zdravlje, stoga svima želim zdravu, sretnu i uspješnu 2022. godinu", poručio je građanima okupljenima na novogodišnjem dočeku gradonačelnik Ivan Radić. Dodao je kako će Osijek 2022. godine biti kakav je bio krajem 2021.: "Izglasali smo rekordan proračun, imamo mnogobrojne projekte, od komunalnih koji rješavaju probleme ljudi na njihovom pragu do velikih kapitalnih projekata. Uskoro ćemo imati uvođenje u radove na rekonstrukciji Copacabane, izgradnja podvožnjaka na Čepinskoj ide planiranom dinamikom, siguran sam da ćemo iduće godine u ovo vrijeme opet moći govoriti o dobroj i uspješnoj godini", rekao je Radić, koji je u novogodišnjoj noći obišao dežurne službe – Zavod za hitnu medicinu, vatrogasce, Centar 112 i policiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.