Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječanima zlato, srebro i bronca

14.05.2018.

13:14

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Gradska organizacija Crvenog križa Osijek

Foto: Gradska organizacija Crvenog križa Osijek

Foto: - / -

Ekipa podmlatka Gradskog društva Crvenog križa Osijek, koju su predstavljali učenici Osnovne škole Mladost iz Osijek osvojila je prvo mjesto, dok je ekipa mladih u kojoj su bili učenici II. Osječke gimnazije bila druga na 22. natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa održanog u Vinkovcima.

Ove je godine po prvi puta održano i natjecanje realističnog prikaza ozljeda na kom je ekipa osječkog Crvenog križa osvojila treće mjesto.
Samom natjecanju prethodile su brojne edukativne i zabavne aktivnosti kroz koje su svi sudionici imali priliku predstaviti kraj iz kojeg dolaze, predstaviti članove svojih ekipa te upoznati grad domaćin – Vinkovce. Nakon proglašenja pobjednika i dodjela nagrada ulicama Vinkovaca održana je bakljada po uzoru na onu u Solferinu.
Na natjecanju održanom od 10. do 13. svibnja sudjelovalo je 20 ekipa, odnosno 119 učenika, pobjednika međužupanijskih natjecanja. Natjecali su se u dvije kategorije – pomladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole).
"Natjecanje je održano na 20 atraktinih lokacija na kojima su realistično prikazane situacije nesreće, a na kojima su natjecatelji pokazali svoje znanje prve pomoći. Za potrebe natjecanja u gradu je podignuto i 10 šatora, a svi građani imali su priliku pratiti natjecanje i uz to nešto i naučiti", kaže ravnatelj Gradskog društva Crvenoga križa Osijek Denis Ćosić.
Pobjedničkoj ekipi, ali i ostalim sudionicima natjecanja u Osijeku je pripremljen doček te su zajedno proslavili zlato, srebro i broncu, nastavlja Ćosić i dodaje: "No, važnije od osvojenih medalja jest činjenica da osječki Crveni križ nastavlja s kontinuitetom podizanja kvalitete svojih programa koje provode u i za zajednicu, a posebno po pitanju prve pomoći i humanih vrijednosti među mladima. Svoje znanje i vještine mladi osječkog Crvenog križa osim na natjecanjima, redovno primjenjuju na brojnim javnim manifestacijama brinući se o sigurnosti sudionika i građana, ali i kroz brojne edukacije kojima nastoje povećati broj građana obučenih za pravodobno i pravilno pružanje prve pomoći, kao i aktivnostima usmjerenim prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja i razvoju altruističkih stavova i ponašanja", ističe ravnatelj osječkog Crvenog križa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.