Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječanin u kući uzgajao marihuanu

15.09.2020.

13:10

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: - / -

Osječko-baranjska policija uhitila je 35-godišnjeg Osječanina, u čijem su improviziranom laboratoriju za uzgoj marihuane pronašli oko 2,5 kilograma ove droge te stabiljike i sadnice marihuane .

Tijekom pretrage osunjičenikove kuće policajci su pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane, izgrađen kao plastenik, opremljen ventilatorima, sustavom za navodnjavanje reguliranim tajmerom, kontrolom vlage i temperature te drugim uređajima za intenzivni uzgoj.
U laboratoriju su pronađene kontejnerske sadnice marihuane u visokoj fazi uzgoja visine do 160 centimetara, više vreća cvjetova i listova marihuane težine oko 2,5 kilograma, oko 160 grana stabljike marihuane s listovima i cvjetovima dužine do 150 centimetara u fazi sušenja, navodi se u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske.
Osumnjičeni 35-godišnjak je uhićen, a policija ga tereti za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
Tijekom prvih osam mjeseci 2020. osječko-baranjska policija ukupno je imala 177 zapljena različitih vrsta droga, među kojima 17 zapljena amfetamina u ukupnoj količini više od 1,8 kilograma, kao i 121 zapljenu marihuane, ukupne težine od oko sedam kilograma, a u što ne ulazi i jučerašnja zapljena marihuane od oko 2,5 kilograma, ističu u policiji.

Galerija
marihuana-policija-susi.jpg, Foto: -/-
marihuana-policija-biljke.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.