Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječanka Marija Stanić proslavila 100. rođendan

05.05.2022.

21:33

Autor: Radio Osijek/TM

Osječanka Marija Stanić proslavila 100. rođendan

Osječanka Marija Stanić proslavila 100. rođendan

Foto: Grad Osijek / -

U krugu obitelji – djece, unuka i praunuka danas je Osječanka Marija Stanić proslavila 100. rođendan. U čestitare je stigao i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

„Godine su da se broje, život je da se živi. Samo treba biti pošten i pravedan”, životna je mudrost današnje stogodišnje slavljenice. Priznaje da ne čuje i ne vidi dobro, ali i to da pred ručak može popiti rakijicu. Ručak joj kuhaju kćeri, ali Marija Stanić ne živi s njima, nego sama.

Uz buket cvijeća, zamjenik gradonačelnika donio je i veliku rođendansku tortu. „Prije svega bih poželio sve najbolje gospođi Mariji Stanić, u svoje ime i ime gradonačelnika Ivana Radića. Rekao bih nešto što je meni moja baka govorila – Dok traju dani neka traje i snaga. Nevjerojatno je da je baka samostalna, neka tako ostane što dulje, kao što je i danas. Sama živi, sama se i posluži, to je zbilja rijetkost, neka ju zdravlje služi”, izjavio je Vulin i dodao: „Stojimo joj na raspolaganju, da joj pomognemo, skupa s njezinom obitelji.” 

Podsjetio je da Grad Osijek pomaže građanima treće životne dobi, tu su božićnice, uskrsnice, povlastice za gradski prijevoz za građane u mirovini. „Otvaramo i dnevne boravke, vodimo računa koliko god možemo”, zaključio je Vulin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.