Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječka Copacabana u doba korone

19.04.2020.

13:07

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Posljednih nekoliko dana u Hrvatskoj su prave ljetne temperature, pa i pored upozorenja da je najbolja zaštita od korona virusa ostati kod kuće, veliki broj ljudi je na otvorenom. Danas nije bilo previše posjetitelja na osječkoj Copacabani, možda i zbog stalnog nadzora pripadnika Civilne zaštite

Visoka temperatura zraka i pravo ljetno vrijeme izmamili su mnoštvo na otvoreno, tako da i upozorenja Civilne zaštite da je najbolje ostati kod kuće često nisu pale na plodno tlo. Subotnje popodne posebno je na lijevu obalu Drave kod Osijeka privuklo velik broj mladih, tako da su pješčani sprud kod takozvanog željezničkog mosta i popularna Kopika bili posjećeni i više nego što bi pripadnici civilne zaštite to željeli. Već od ranih nedjeljnih prijepodnevnih sati Kopika se počela polako puniti onima željnim sunca, no iz razgovora s njima saznali smo da znaju o svim mjerama zaštite od korona virusa, bilo da je riječ o održavanju razmaka ili mjerama osobne higijene. Kažu ako bude gužva neće se zadržavati. A da se ne ponovi subotnji scenarij o prevelikoj posjećenosti javnih mjesta u nedjelju su se pobrinuli i pripadnici civilne zaštite koji su iz označenog vozila prolazeći kupalištem upozoravali na potrebne mjere zaštite. Nadajmo se da će i najvaljeno pogoršanje vremena pomoći nastojanju stožera civilne zaštite da održi zahtjevane mjere koje će nas približiti konačnom cilju u borbi s korona virusom.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.