Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječka gradilišta

10.11.2012.

09:03

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početak jeseni ubrzao radove na najpoznatijem osječkom gradilištu- Trgu slobode.

Bliži se 2. prosinca, datum za koji je najavljeno svečano otvorenje obnovljenog Trga slobode u samom središtu Osijeka. Kako je najavljeno iz gradske uprave, za Dan grada Osijeka sve će biti spremno za početak novog života na tom gradskom trgu koji će postati mjesto okupljanja građana, izolirano od prometa i pogodno za održavanje koncerata, otvorene ljetne terase, tržnice i slično. Očekuje se kako će uskoro početi i obnova pročelja poznate robne kuće- Supermarketa kako bi se i taj objekt uklopio i novu vizuru gradskog središta.

Popločavanje više od polovice trga je završeno, postavljene su klupe i stakleni paviljoni ispred Supera, obnavlja se Kapucinski samostan na sjevernom dijelu trga, a trenutačno se dovršavaju radovi u podzemnom dijelu ispred trgovine Borova.

 

U blizini trga počela je obnova pročelja Hrvatskog narodnog kazališta, a nedavno je postavljena još jedna skela na osječkoj Konkatedrali Sv. Petra i Pavla i to na njenom južnom dijelu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

23 h

FEBIRE

FEBIRE