Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječka ljetna noć na ulicama i trgovima

23.08.2018.

09:35

Autor: Radio Osijek

foto Ivica Benić/Turistička zajednica grada Osijeka

foto Ivica Benić/Turistička zajednica grada Osijeka

Foto: - / -

Posljednja ovogodišnja Osječka ljetna noć održat će se u petak, 24. kolovoza. Donosi niz događanja na gradskim ulicama i trgovima – od bogate gastronomske ponude na "velikoj gradskoj terasi", In Da Sofe, turističkog obilaska Osijeka do koncerata i plesnjaka, a usporedno će se održavati i "BikeOS"

Nakon što je srpanjsko izdanje Osječke ljetne noći otkazano zbog vremenskih neprilika, prognoza za petak je povoljna pa će ovaj svojevrsni ulični festival donijeti ljetnu živost u središte grada, i to ovaj put, iznimno, pretposljednjega a ne zadnjega petka u mjesecu.

Programi počinju već u 16 sati kada s Trga slobode starta dvosatni turistički obilazak grada biciklima, a sat kasnije na tome trgu počinje urbani bike festival "BikeOS". Uz sajam biciklističke opreme, bit će tu i štandovi Tržnica Osijek s ponudom zdrave hrane, a oni koji žele – moći će se okušati i u biciklističkoj olimpijadi. Tko ukupno bude najbolji osvojit će glavnu nagradu - bicikl, a ovisno o tome je li riječ o pobjednici ili pobjedniku, moći će birati između ženskog ili muškog bicikla.

Od 17 će sati na glavnome trgu biti otvorena "velika gradska terasa". Ponuda uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja. Na središtu trga postavit će se stolovi, a na okolnim štandovima moći će se pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Pegršt je i ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe događaj In Da Sofa - zemlja funka, svojevrsni popularni "pop-up" lounge bar, u organizaciji kreativne agencije Adverta koji će se održavati u Prolazu Matice hrvatske.

Učenici Glazbene škole Franje Kuhača nastupit će Vrtu Jagode Truhelke, u Prolazu Franje Krežme zapjevat će klapa Zrinski, dok će na glavnome trgu za dobru zabavu biti zadužen Lyra Band čiji nastup počinje u 21 sat.

A sve željne plesa Športsko-plesna udruga Feniks poziva na plesnjak "Čagica" u vinskom baru "Vinska mušica" od 20 sati.

 

Program Osječke ljetne noći, 24. kolovoza 2018:

 

16:00 – 18:00, turistički obilazak Gornjeg grada na biciklima s licenciranim vodičem (početna/završna točka kod „jedra“ na Trgu Slobode)

17:00 – 00:00, "velika gradska terasa", kućice restorana, pivnica i vinoteka te obrtnički štandovi na glavnom trgu (Trg dr. A. Starčevića)

17:00 – 02:00, In Da Sofa, „pop-up“ lounge bar, zabavni program (prolaz Matice hrvatske, od ulaza u Hotel Central na Korzu)

19:00 – 20:00, nastup Glazbene škole Franje Kuhača (Vrt Jagode Truhelke, između Korza Vijenca Paje Kolarića)

20:00 – 21:00, glazbeni nastup klape Zrinski, Osijek (Prolaz Franje Krežme, između Korza i Trga Slobode)

20:00 – 01:00, plesnjak "Čagica", vinski bar Vinska Mušica (Korzo)

20:30 – 00:00, večernji koncert zabavne glazbe Lyra Band, na Trgu dr. A. Starčevića (glavni trg)

Zanimljiv paralelni program: „BikeOs“, festival biciklizma i opreme, održava se na obližnjem Trgu Slobode od 17 do 21 sat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.