Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječka Neptun cross utrka privukla više od 200 rekreativaca

09.02.2019.

12:51

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Neptun trail prva je trail (cross) utrka na području Osijeka. Startala je drugu godinu za redom i okupila više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Koncept utrke osmislilo je društvo volontera i entuzijasta iz kluba „Žuti Šešir“. Trčalo se u tri kategorije - 21, 12 i 6,5 km

Sve kategorije imale su "Trail koncept" što znači da je staza označena postojećim markiranim planinarskim putevima, te trakicama ili sprejem na križanjima, sve se točke moraju obilaziti numeričkim redoslijedom, a - kako objašnjavaju iz kluba "Žuti šešir" - zabranjeno je kraćenje staze ili kretanje neobilježenim djelovima terena. 
"Trčalo se od Pampasa po valovitom terenu, tzv. single tracku uz obalu Drave do novog cestovnog mosta kod Petrijevaca i nazad što ukupno iznosi polumaratonskih 21 km. Kraća staza bila je na istoj trasi, ali  zaokretala kod ušća Karašice u Dravu i bila dugačka  12 km. Cross uz Dravu bio je poseban jer je uvršeno i trčanje sa kućnim ljubimcima. Oko pedesetak vlasnika sa svojim psima spremno je krenulo na 6,5 km dugu stazu. "Prošle godine smo na našoj utrci Podunavlje trail, kao prvi na našem području, uvrstili i kategoriju canicross koja je oduševila sve prisutne natjecatelje i goste. Zbog tako dobre „vibre“ i na Neptunu smo širom otvorili vrata za canicrossere. Oni su to na jednak način uzvratili uvrstivši našu utrku kao drugu u Canicross Croatia trail ligi", kaže Dario Majetić iz "Žutog šešira".
Neptun trail je ujedeno i prva utrka Slavonsko-baranjske trail lige (SBTL) koja se sastoji od jedanaest utrka. Liga je rekreativna i volonterska, a cilj joj je poticanje na rekreaciju, druženje, upoznavanje prirode Slavonije i baranje natjecatelja i hodača iz Hrvatske i okolnih zemalja. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.