Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječka policija pronašla višestruke počinitelje kaznenih djela

07.08.2020.

23:34

Autor: Davor Lončarić

FOTO: PU osječko-baranjska

FOTO: PU osječko-baranjska

Foto: - / -

Na području Policijske uprave osječko-baranjske provedeno je kriminalističko istraživanja nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom i jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje 31 kaznenog djela na području četiri slavonske županije. Krali su alat, audiouređaje iz automobila ....

Policijski službenici Policije uprave osječko-baranjske proveli su izvide u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku i obavili pretrage stanova i drugih prostorija.

Prilikom dolaska na jednu od adresa obavljanje pretrage doma i drugih prostorija, policajci Interventne jedinice policije spriječili su bijeg 41-godišnjaka.

Pretragama domova pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenim kaznenim djelima.

Ovom policijskom akcijom razriješeno je ukupno 31 kazneno djelo .


Kaznena djela počinjena su u vremenskom periodu od mjeseca travnja do mjeseca kolovoza ove godine. Od 31 razriješenog kaznenog djela, 22 kaznena djela počinjena su na području Policijske uprave osječko-baranjske, 7 kaznenih djela na području Policijske uprave brodsko-posavske, 1 kazneno djelo na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i 1 kazneno djelo na području Policijske uprave virovitičko-podravske.

Pričinjena materijalna šteta počinjenim kaznenim djelima procjenjuje se na više od 170 tisuća kuna.

U četvrtak, 6. kolovoza, maloljetnik je ispitan uz nazočnost dodijeljenog branitelja, dok je 41-godišnjak nakon završenog ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku.

Nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno je posebno izvješće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.