Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječka šetnica otvorena - priopćenjem za javnost

31.05.2017.

21:10

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od luke Tranzit do cestovnog mosta na rijeci Dravi i službeno je dopušteno šetati i voziti bicikle jer je izdana - privremena uporabna dozvola. Stoji to u priopćenju za javnost koje je danas poslano medijima iz osječke gradske uprave.

Investitori uređenja desne obale rijeke Drave, Grad Osijek i Hrvatske vode, dobili su danas Privremenu uporabnu dozvolu, čime su se stvorili uvjeti da se, nakon obavljenog tehničkog pregleda, ovaj reprezentativni prostor i formalno prepusti građanima na korištenje. Sa završenog dijela desne obale, odnosno Promenade, od stare luke Tranzit (rkm 18+800) do cestovnog mosta (rkm 19+300) (prva dionica) bit će u cijeloj dužini uklonjene sve ograde kako bi prostor mogao biti u nesmetanoj uporabi za građanstvo. S obzirom na to da je na završetku prve dionice uz nogostup napravljen i spoj biciklističke staze Promenade i Gupčeve ulice, bit će omogućena potpuna povezanost i protočnost, kako pješacima tako i biciklistima", stoji u gradskom priopćenju.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.