Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječka svjetla po standardima EU

22.05.2015.

10:48

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječka se javna rasvjeta mora prilagoditi europskim standardima za što su osigurana značajna sredstva; pješački most uskoro će dobiti novu rasvjetu, a obnovljena i uređena promenada rasvjetna tijela kakva do sada još nisu viđena - sažetak je novina koje je sa slušateljima Radio Osijeka u izravnom javljanju u program podijelio direktor "Parangala", Zdravko Banjan.

Osječka javna rasvjeta trenutačno je u skladu s potrebama, a nekoliko preostalih "crnih rupa" uskoro ćemo ukloniti, rekao je Banjan. U gradu još postoje raritetna rasvjetna tijela iz vremena kada je električna rasvjeta tak stigla u Osijek, a mi se moramo što prije prilagoditi europskim standardima.

Kada je o pješačkom mostu, svojevrsnom simbolu grada, riječ, mnoge je zabrinulo što je nedavno utonuo u mrak. "Parangal" je ugasio dotrajalu i mjestimično uništenu rasvjetu te radi na postavljanju nove koja bi u funkciji trebala biti do početka lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.