Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječke tržnice ostaju otvorene

04.12.2020.

14:15

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

"Tržnice se neće zatvarati", rekao je gostujući u programu Radio Osijeka direktor Tržnica Igor Medić te dodao: "Radit će upravo kao i sve trgovine hranom. Za predstojeće blagdane planiramo posebno osmisliti i prodaju borova i rad ribarnica".

"Danas se održava licitacija za prodajna mjesta za sve koji će ponuditi božićna drvca" kaže Medić najavljujući da će se prodaja obavljati na prostoru uz tržnicu, a ne na nekim izmještenim lokacijama, poput Autotržnice. razlog je tomu i veliki broj ljudi koji dolazi na središnju tržnicu, kao i mogućnost pristupa vozilima za koje je osigurano besplatno parkiranje. Ne sumnja da će, kao i svake godine, na Badnjak velika gužva biti u ribarnicama, pa će ih odijeliti od ostatka zatvorenog dijela tržnice i omogućiti pristup i ulaz.

"Priča o zatvaranju tržnica potaknuta je zapravo odlukom da se zatvori popularna Autotržnica koju su Tržnice donijele zbog činjenice da se, ukoliko je lijepo vrijeme, tamo zna okupiti i do desetak tisuća ljudi. Brinemo za sigurnost građana iako su to veliki gubici do 160 tisuća kuna mjesečno, što zbog zatvorene tržnice, što zbog 13 ugostiteljskih objekata koji su inače dio tog prodajnog objekta", pojašnjava Medić i dodaje da neće naplatiti ni kunu za postojeće ugovore te će ih produžiti za cijelo razdoblje tijekom kojeg nisu mogli obavljati djelatnost.

 

 

 

 

 

Tržnica Medić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.