Hrvatski radio

Radio Osijek

11:18 / 22.08.2017.

Autor: Sanja Račić

Osječki Aktivni umirovljenici aktivni tri godine

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Aktivni umirovljenici Osijek u petak , 25. kolovoza proslavit će treću obljetnicu otvorenja Gradskog dnevnog boravaka. Uoči obljetnice održan je turnir u šahu, a za sutra se najavljuju turniri u belotu i pikadu za žene.

Grad Osijek već tri godine financira projekt Dnevni boravak-mjesto okupljanja osoba treće životne dobi. Uz druženje, umirovljenici mogu besplatno koristiti računala, pročitati dnevne novine, pogledati televizijske emisije, igrati društvene igre,a organizirane su i brojne radionice. Svake srijede od 8 do 9 sati organizira se besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka. 

U sklopu Osječke ljetne noći umirovljenici će zaplesati, a najboljima u belotu , šahu i pikadu bit će dodijeljene nagrade.

Predsjednik Udruge aktivni umirovljenici u razgovoru s našim Marinom Bilandžićem pozvao je sve Osječane treće životne dobi da im se pridruže u proslavi treće obljetnice i svakodnevnom druženju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.