Hrvatski radio

Radio Osijek

"Osječki Crveni križ radi izvrsno"

08.06.2015.

14:08

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek radi izvrsno. Riječ je dobro organiziranom i brzom društvu koje je spremno odgovoriti svim zahtjevima, a poglavito ljudima u potrebi", rekao je tijekom posjeta Osijeku i gradskoj upravi izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Hrvatski Crveni križ godišnje podijeli 20 do 30 tisuća osnovnih paketa pomoći ugroženima. Trenutačno su u pregovorima s jednim trgovačkim lancem kako bi budući paketi mogli biti spremni u vrlo kratkom roku i  zadovoljiti osnovne potrebe ugroženih kroz 15 dana. Tako bi se, među ostalim, izbjegle priče o manipulacijama, a oni koji dobiju paket pomoći zadovoljit će svoje potrebe za hranom, higijenom i dezinfekcijom. "Svjestan sam da su ljudi u globalu zadovoljni radom Crvenoga križa. Kvaliteta naše usluge ovisi i o sredstvima državnoga proračuna, ali za najugroženije mora biti," rekao je  gospodin Markt i dodao kako će u buduće s gradskim društvima biti povezani video-vezom što također može smanjiti troškove, a ubrzati rad Crvenoga križa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.