Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki Crveni križ: Tu smo za vas

14.10.2020.

13:03

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/L.Mitar

foto Radio Osijek/L.Mitar

Foto: - / -

Tu smo za vas program je osječkog Crvenog križa kojim nastavljaju pomoć starijim Osječanima te mještanima Vladislavaca, Šodolovaca i Ernestinova čije su općine partneri na projektu. Aktivnosti su to koje je Crveni križ već razvio tijekom lockdowna od ožujka do svibnja.

Riječ je telefonskoj liniji na koju se, oni kojima je to potrebno, mogu javiti kako bi dobili pomoć volontera u nabavljanju namirnica, lijekova, odlasku liječniku, plaćanju računa za korisnike u Osijeku, a u trima općinama, za sada, za odlazak liječniku.

Otvorena je linija 099/48-99-744, ponedjeljkom i utorkom od 8 do 11 primaju pozive  za spomenute aktivnosti, četvrtkom i petkom volonteri izlaze na teren u dijelu grada ili mjesta gdje su se prijavili, a srijedom od 12 do 15 sati to je SOS telefon za psihosocijalnu pomoć.  Gradsko društvo Crvenog križa potpisalo je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ugovor o financiranju prve godine trogodišnjeg programa u iznosu 150 tisuća kuna. Osječki Crveni križ i dalje prima prijave volontera, na kojima će se bazirati ove aktivnosti, a do sada ih se prijavilo oko 60. 

ravnatelj Gradskog društvo Crvenog križa Denis Ćosić, voditelj projekta Vedran Radanović i koordinatorica volontera Iva Vrebac

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.