Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki DKolektiv priprema Tjedan obrazovanja za aktivno građanstvo

20.01.2022.

14:26

Autor: HRT Radio Osijek

N. Torbica, Društveni atelje

N. Torbica, Društveni atelje

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Uz obilježavanje 24. siječnja - Međunarodnog dana obrazovanja, osječki DKolektiv najavljuje program Tjedna obrazovanja za aktivno građanstvo.  

Na poticaj UNESCO-a, Opća skupština Ujedinjenih naroda donijela je u prosincu 2018. godine odluku da se 24. siječnja proglasi Međunarodnim danom obrazovanja. Cilj obilježavanjatoga dana, posvećenog obrazovanju na međunarodnoj razini, jest usmjeravanje pozornosti vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva. Potaknut međunarodnim danom, Osječki DKolektiv- Organizacija za društveni razvoj u Društvenom ateljeu u Županijskoj 11 organizira "Tjedan obrazovanja za aktivno građanstvo". Uz izložbu o mirovnom aktivizmu u devedestima i danas koja je postavljena u Društvenom ateljeu najavljuju i predstavljanje istraživanja i tribina “Građanski odgoj i obrazovanje kao model suradnje”(25. siječnja), tribinu “Studentska (pro)aktivnost”(26.siječnja) te Regionalnu radionica “Mirovni aktivizam jučer, danas, sutra”(26.-28.siječnja). Poslušajte što o programu kaže voditelj Društvenog ateljea Nikica Torbica. 

N.Torbica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.