Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki FERIT: razvoj studijskih programa i karijere mladih inženjera

10.07.2017.

13:26

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni seminar o tehničkom obrazovanju u Osijeku na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija okupio je više od 50 stručnih predavača. Traje od 2009. uz sudjelovanje stručnjaka iz Bugarske, Hrvatske, Rumunjske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Teme događaja - od razvoja kurikuluma na fakultetima do primjera dobre prakse. Predstojnik Zavoda za elektrostrojarstvo Željko Hederić, inače i voditelj istraživačkog laboratorija za električne strojeve i hibridne pogonske sustave, u izjavi novinarima istaknuo je kako je zanimanje za seminar koji okuplja više od 50 predavača veliko, pa su na osječkom FERIT-u morali načiniti dvije sekcije.

Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku to je, podsjeća dekan Drago Žagar, jako važno, zbog nastojanja da mladi ostanu u Hrvatskoj. "Ostat će i osnovati start-up tvrtke, to je konačni cilj", rekao je.

Seminar na kojemu sudjeluju stručnjaci iz šest zemalja osječki FERIT organizira u suradnji s Hrvatskom  komorom inženjera i Bugarskom organizacijom inženjera. U raspravi je istaknut razvoj studijskih programa i karijere mladih inženjera, te njihova profesionalna orijentacija - osim u Hrvatskoj - u Bugarskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.