Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki glavni trg uskoro opet u punom sjaju

20.01.2021.

14:26

Autor: Radio Osijek/mvp

foto: D.Lončarić

foto: D.Lončarić

Foto: - / -

Rasvjeta na glavnom osječkom trgu opet bi istom snagom trebala zasvijetliti do sredine veljače, nakon zamjene neispravnih svjetiljki koje su iznenadile građane. Stižu ispravne, a ugašene neka odu u zaborav zajedno sa 2020.godinom, poručuju iz nadležne tvrtke.

Direktor tvrtke "Parangal" Zdravko Banjan u programu Radio Osijeka pojasnio je kako je zamjenske reflektore bilo teško naći, jer se izbacuju iz upotrebe u rasvjeti gradova, odnosno cestovnog prometa.

"Preko renomiranog proizvođača pronašli smo svjetiljke u tvornici u kojoj se i proizvode, tako da se više ne dovedemo u situaciju kako nemamo zamjenskih, jer ih je teško nabaviti" - izvijestio je, među ostalim, direktor Banjan.

Podsjetio je pritom i na uštede koje donosi led-rasvjeta.

"Unatoč koroni, na gradskom području izmijenili smo oko sedam tisuća led-žarulja koje služe za gradsku rasvjetu. Inače, zahvaljujući njihovoj uporabi, ušteđeno je nekoliko stotina tisuća kuna iz gradskog proračuna", rekao je direktor Banjan i najavio kako bi problem sa svjetiljkama na osječkom Trgu Ante Starčevića trebao biti potpuno riješen u korizmi, najkasnije do Uskrsa. 

"Nadamo se kako će zasvijetliti punom snagom već za Valentinovo. Naše ekipe su na terenu i što je najvažnije, u punom zdravlju i snazi" - zaključio je Banjan.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.