Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki HDZ o prometnim rješenjima u Opatijskoj ulici

24.10.2018.

13:23

Autor: Radio Osijek

fotografija iz priopćenja GO HDZ

fotografija iz priopćenja GO HDZ

Foto: - / -

Na današnjoj su konferenciji za javnost članovi osječkog HDZ-a ukazali na problem u Opatijskoj ulici gdje su autobusna stajališta na cesti i gdje svakodnevno zbog toga dolazi do prometnih zastoja .

"U Opatijskoj ulici uz kućni broj 1A imamo dva autobusna stajališta s obje strane ove ceste. Iako su oba postavljena sukladno Zakonu odnosno Pravilniku o autobusnim stajalištima, u međuvremenu se pokazala opravdana potreba za izgradnju ugibališta kako bi se dodatno osigurala sigurnost sudionika u prometu, a ujedno i povećala protočnost vozila u jednoj od najprometnijih ulica u Gradu Osijeku. S obzirom da se radi o nerazvrstanoj cesti koja je u nadležnosti Grada Osijeka potrebno je da putem nadležnog Upravnog odjela bude izvršena analiza ove inicijative te se to uvrsti u planski dokument Grada kojim se planira izgradnja i održavanje gradskih prometnica. Ovo su problemi koji su najbolje vidljivi neposredno na terenu. To je još jedan od razloga zašto je potrebno da čelnici gradskih službi minimalno jednom godišnje održavaju sastanke po gradskim četvrtima i mjesnim odbora kako bi se u suradnji s građanima što bolje upoznali s komunalnom problematikom Osijeka", rekao je predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić.

Predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Gradske četvrti Jug II Igor Pandžić pojasnio je razloge ove inicijative: "Svakodnevno ovdje gledamo zastoje u prometu kada autobus stane na stanicu radi dovoza odnosno ulaska putnika u vozilo. Pogotovo je to izraženo kada se dogodi da se autobusi zaustave istovremeno s obje strane ceste. Tada nastaje kolaps u prometu, gužva kroz cijelu ulicu jer ostali vozači čekaju i po nekoliko minuta da autobusi krenu. Posebno je važno naglasiti da su 10 metara prije i poslije autobusne stanice pješački prijelazi koji su nepregledni vozačima koji se nalaze iza autobusnih vozila. I to je ono najvažnije sigurnosno pitanje gdje imamo veliki broj pješaka koji prelaze Opatijsku ulicu na ovom dijelu, a na ovaj način ćemo povećati njihovu vidljivost."

"Kako znamo da je Opatijska ulica već nekoliko puta išla u rekonstrukciju i izvodili su se radovi, smatramo da je loše planirano i učinjeno jer vjerojatno onaj tko je radio projekt nije planirao da tom ulicom prolazi autobus, a ove dvije autobusne linije su neophodne zbog povezivanja Juga 2 s centrom, bolnicom odnosno drugim dijelovima Grada. Alternativne ulice kojom bi prolazio autobus nema, niti smatramo da treba mijenjati autobusnu rutu, već smatramo da je najbolje rješenje da se naprave ugibališta", rekao je Pandžić.

/priopćenje GO HDZ Osijek/

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.