Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki je Vodovod poslovanje prilagodio situaciji

29.04.2020.

12:24

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Osječani i dalje piju iznimno kvalitetnu vodu, kakvoća se svakodnevno kontrolira i u bolnicama, tvrtkama i kućanstvima; cijena vode za sada neće rasti, a veliki projekti koji se realiziraju sredstvima iz EU fondova nisu stali - tako bismo najkraće opisali aktualno poslovanje osječke tvrtke Vodovod.

Direktor osječkog Vodovoda Ivan Jukić kaže da je vrijeme kriza za tvrtke poput Vodovoda vrijeme kada su obvezni raditi po rasporedu prilagođenom posebnim okolnostima, pa su tako i djelovali posljednjih mjesec dana. Opskrba vodom bila je redovita, dežurne službe izlazile su na teren, a veliki projekti, posebice oni financirani sredstvima EU, i dalje se ostvaruju.
"Popuštanjem mjera i mi se vraćamo u normalu", kaže nam direktor Jukić te dodaje: "Naši djelatnici već očitavaju vodomjere, a s prvim tjednom svibnja radit ćemo u punom obimu i obilaziti neočitane vodomjere bez mogućnosti daljinskog očitanja. Za plaćanje preporučuje internet aplikaciju za korisnike, a za one koji se ne služe internetom, od 4. svibnja bit će otvorena blagajna u Vodovodu na kojoj mogu platiti račune bez naknade. Povećanja cijene vode svakako će biti u ovoj godini, ali je za sada odgođeno zbog krize uzrokovane pandemijom."
"Veliki projekti financirani sredstvima iz EU fondova nisu stali", rekao je direktor Jukić te istaknuo da se na gradilištima vrijedno radi kao i u svim osječkim ulicama u kojima je planirana obnova, rekonstrukcija ili zamjena, poput Psunjske ulice, Biljske ceste ili Ernestinova, a radovi će biti završeni u predviđenom roku.
"Osijek vodu može dobiti iz dva izvora: podzemnih voda i rijeke Drave tako da održavamo kakvoću vode koliko to možemo. Kvaliteta vode je dobra, a mi je provjeravamo cijelo vrijeme, čak i u bolnicama kao i svim drugim ustanovama i u kućanstvima.
Nadamo se da ćemo se uskoro vratiti poslovanju u normalnim uvjetima", zaključuje direktor osječkog Vodovoda Ivan Jukić.

Vodovod Osijek u vremenu korone

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.