Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki KBC nema ni jednog pacijenta s koronavirusom

01.06.2020.

10:24

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Epidemiološka situacija na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije je stabilna - novozaraženih nema, izvijestili su županijski stožeri civilne zaštite.

"Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek više nema ni jedan pacijent pozitivan na koronavirus. Naime, dvostrukim negativnim testom potvrđeno je izlječenje jedine osobe koja je posljednjih dana bila na liječenju u Klinici za infektologiju. To je ujedno 116. osoba na području Osječko-baranjske županije, od ukupno 133 oboljelih, koja se od početka epidemije oporavila od COVID-a19", vijest je koju prenosi u svom priopćenju Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Prema podacima dežurnih službi koji su jutros dostavljeni stožeru, na kućnom se liječenju nalazi devet osoba pozitivnih na koronavirus, a u samoizolaciji su tri osobe. U posljednja 24 sata u KBC-u je testirano 65 uzoraka i svi su bili negativni, što je već deseti dan bez novooboljelih.
"U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19. 
Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od kojih je 40 izliječenih", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije. U protekla 24 sata nije testirana ni jedna osoba. Od izbijanja epidemije obavljeno je 2217 testova. U samoizolaciji se nalazi šestero ljudi, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju te epidemiološke mjere.
"Punih 30 dana Virovitičko-podravska županija nema novooboljelog od COVID-a 19. U posljednja 24 sata testirano je novih 13 osoba, nitko nije bio pozitivan, a do sada je testirano 1.208 uzoraka", javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od početka pandemije u toj županiji devet je osoba bilo zaraženo koronavirusom, sedmero se oporavilo, jedna je osoba još uvijek zaražena, dok je jedan muškarac preminuo od posljedica COVID-a19. 
Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-a19. Od izbijanja epidemije koronavirusom su bile zaražene 42 osobe, ozdravilo je 19, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 22 aktivna slučaja oboljelih od COVID-a19.
Temeljem upute Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju te postupnu normalizaciju rada zdravstvenog sustava, od danas se obustavlja rad tzv. „COVID ambulanti“ u djelatnosti obiteljske/opće i dentalne medicine za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom uspostavljenih 16. ožujka 2020. godine pri domovima zdravlja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.
Rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom obustavlja i Dom zdravlja Požeško-slavonske županije uz napomenu da se s
vi pacijenti koji osjećaju da imaju respiratorne poteškoće trebaju obratiti svom izabranom liječniku u djelatnosti opće/obiteljske medicine. Prostori koji su bili posebno izdvojeni i koji su se koristili kao "COVID-19 ambulante" bit će i dalje spremni za eventualno ponovnu aktivaciju prema uputama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, napominju iz Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.