Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki klubovi vodenih sportova u iščekivanju otvorenja Gradskih bazena

16.05.2020.

11:44

Autor: Radio Osijek

foto facebook Plivački klub Osijek Žito

foto facebook Plivački klub Osijek Žito

Foto: - / -

U sklopu 4. faze popuštanja mjera s radom bi od ponedjeljka 18. svibnja trebali počela raditi kupališta, zatvoreni i otvoreni bazeni te vodeni parkovi, a među njima i osječki Gradski bazeni .

Klubovi koji inače ondje treniraju posljednjih su tjedana odrađivali samo takozvane suhe treninge na otvorenom, a mnoga djeca s nestrpljenjem iščekuju povratak u vodu, istaknuo je trener u Plivačkom klubu Osijek Žito Mihael Močković:

"Najstariji natjecateljski pogon je već počeo prošloga tjedna kada je desetak uglavnom mlađih juniora na Srednjiki odradilo tri suha trening. Ostatak natjecateljskih skupina i škola plivanja će polako početi već danas s okupljanjem i suhim treningom, a u ponedjeljak ćemo pokušati organizirati treninge za sve ostale skupine i članove no još uvije na suhom. U ponedjeljak imamo sastanak s nadležnima koji rade na uspostavljanju okolnosti prema kojima će se moći trenirati u bazenima, a sukladno uputama Civilnoga stožera tako da smo u iščekivanju što skorije odluke i povratka na Gradske bazene možda već od sredine idućega tjedna kako mi kao plivački klub tako i drugi sportovi poput vaterpola, ali i ostalih sugrađana", istaknuo je Močković i dodao kako svaka županija, svaki grad i svaki objekt ima svoje propise i pravila koji se moraju primijeniti sukladno veličini objekta, bazena, svlačionica.

Mihael Močković - Plivački klub Osijek žito

040960_46ace13fa1a0e42fef18.jpg

040960_46ace13fa1a0e42fef18.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.