Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki maturanti održali generalnu probu Quadrille

23.05.2022.

15:16

Autor: Željka Bačić

Generalna proba Quadrille u Osijeku

Generalna proba Quadrille u Osijeku

Foto: HRT / Radio Osijek

Ove će godine, po 16. put i nakon 2 godine stanke, tradicionalnu Quadrillu plesati 2410 maturanata u Osijeku, Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama i Đakovu. 

Teško je bilo odrediti temu, rekla je na konferenciji za novinare pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul. Korona je tu, ali više nije aktualna kao što je rat u Ukrajini pa je prihvaćena poruka „Stop War”.

Do sada je ovaj francuski dvorski ples „četvorku” otplesalo oko 42 tisuće maturanata u 30 srednjih škola na području Osječko- baranjske županije, koja će nastaviti podupirati ovaj projekt. Zamjenik župana Josip Miletić očekuje da će iz Osijeka biti poslana lijepa slika maturanata, u što je uvjeren i predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Vladimir Ham. Dodao je kako je Grad izdvojio 50.000 kuna za program na lijevoj dravskoj obali, koji bi trebao trajati do 21 sat.

Šime Strikoman i ove je godine zadužen za milenijsku fotografiju veličine 60x18 metara. Snimat će ju s platforme Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, a ne dronom jer želi da se na budućoj izložbi maturanti mogu prepoznati na fotografiji. Domagoj Jukić iz Agencije Koncert podsjetio je kako je projekt plesanja Quadrille počeo 2005. godine u Osijeku, a kasnije se proširio i na druge gradove Županije. Posljednjih godina nije bilo većih intervencija Hitne pomoći i policije pa očekuje da će tako biti i ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.