Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki obrtnici pomažu Banovini

05.01.2021.

13:04

Autor: Željko Kovačević

Osječki obrtnici pomažu Banovini

Osječki obrtnici pomažu Banovini

Foto: - / -

„Obrtnici za stradale od potresa“ naziv je akcije Hrvatske obrtničke komore kojoj su se pridružili i osječki obrtnici. Do sada je već donirano 50 agregata za struju, a otvoren je i žiro račun na koji će se prikupljati sredstva za potrebe stradalih u potresu.

Mnogi obrtnici na području stradalom od potresa ostali su bez prostorija za rad, ali i vlastitih domova. Materijalna šteta je velika pa je upitno kada će, i hoće li uopće obrtnici ponovo moći pokrenuti poslovanje. No, obrtnici iz cijele Hrvatske, kao i kolege obrtnici iz drugih zemalja pokazali su veliku želju pomoći svima na stradalom području, a posebno obrtnicima.

„Imamo iskustva od rata, preko požara koji nam je uništio sjedište u Osijeku, pa do poplave u Cvelferiji. Obrtnici su znali pomoći i onda, pa će znati i sada. Od toga da se poprave ili ponovo izgrade zgrade, do nabavke sredstava za rad. Nije nam strano da se svako od nas odrekne ponekog alata i daruje nekom kome treba”, rekao je u programu Radio Osijeka predsjednik Udruženja obrtnika Osijek Dragutin Grabrović. 
Iz Obrtničke komore pozivaju sve obrtničke udruge za uplate sredstva na žiro račun otvoren za donacije. Prikupljena sredstva bit će namjenski raspoređena tamo gdje je pomoć najpotrebnija.
Broj žiro-računa na koji se mogu uplatiti donacije je HR29 2340 0091 5111 1052 1 s pozivom na broj HR00 OIB uplatitelja. Za uplate iz inozemstva potrebno je navesti swift adresu: PBZGHR2X

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.