Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki šahisti dobili svoj prostor

24.03.2023.

14:58

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Šahovski dom Osijek

Šahovski dom Osijek

Foto: press Grad Osijek / -/-

Osječki šahovski savez je nakon 20 godina rada bez vlastitih prostorija konačno dobio svoj prostor u Športskoj dvorani Zrinjevcu - Šahovski dom, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Ivan Radić. 

Predsjednik Šahovskog saveza Grada Osijeka Zvonka Horvata u izravnom je javljanju u program Radio Osijeka rekao da se svi osječki šahisti raduju što su, nakon 20 godina "lutanja" dobili svoj dom i najavio da će u novom prostoru konačno sustavno raditi raditi sa svim uzrasnim kategorijama.

Novouređeni Šahovski dom u Športskoj dvorani Zrinjevac povlačenjem šahovskih figura simbolično su otvorili  osječki gradonačelnik Ivan Radić i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić. 

U novi će prostor useliti Osječki šahovski savez kao i sedam šahovskih klubova grada Osijeka koji imaju 137 registriranih igračica i igrača u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. "Drago mi je da smo danas u Zrinjevcu gdje nakon 20 godina Osječki šahovski savez ima svoj dom. Šah se u Osijeku organizirano igra od 1913. godine. Najsjajnije godine bile su početkom 90-ih kada smo imali i prvake države. Zadnjih 20 godina osječki šah nije imao svoj dom, a prebacivanjem Zajednice osječkog sporta u Dvoranu Gradski vrt oslobodili smo ovaj prostor i uložili u njega 9000 eura", kazao je gradonačelnik Radić  te dodao kako Grad osluškuje potrebe svojih šahista te da je ove godine u proračunu osigurano čak sedam puta više sredstava za njihov rad nego prethodne 2022. godine.

Zamjenik župana Josip Miletić, koji je i sam šahist, istaknuo je kako će dom u Zrinjevcu šahistima poslužiti za brojna druženja i natjecanja, ocijenivši rad s mladima kroz Školu šaha kao najznačajniji dio ove priče.


Galerija
Šahovski dom Osijek, Foto: press Grad Oijek/-/-
Šahovski dom Osijek, Foto: press Grad Osijek/-/-

Šahovski dom Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.