Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki SDP traži veću sigurnost na obilaznici kod Toplane

03.02.2017.

15:20

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog učestalih prometnih nesreća, nerijetko i sa smrtnim ishodom, na istočnom dijelu osječke tzv. južne obilaznice, Gradska organizacija SDP-a Osijek od Hrvatskih cesta traži da nužno poduzme određene mjere kako bi se povećala sigurnost prometovanja na toj dionici državne ceste DC2.

"To se osobito odnosi na stari cestovni priključak na južnoj osječkoj obilaznici kod toplane i Poljoprivrednog instituta", ističe se u priopćenju za javnost osječkog SDP-a. "Naime, iako se na samo nekoliko stotina metara istočnije nalazi nadvožnjak koji sa svim potrebnim pristupnim cestama spaja južnu osječku obilaznicu sa županijskom cestom ŽC4088 i punom većim stupnjem prometne sigurnosti, većina vozača koristi opasni stari priključak koji se na jednoj razini spaja sa DC2", primjećuju SDP-ovci i predlažu da se taj priključak na DC2 kod toplane fizički zatvori. Također drže da bi osvjetljavanje tog dijela dionice južne obilaznice i raskrižja s državnim cestama DC417 i DC213 kod Kandita podignulo stupanj sigurnosti prometovanja na toj prometnici. Posljednji prijedlog jest i postavljanje zaštitne ograde s obje strane DC2 kako je napravljeno i na novoj dionici južne obilaznice.
"Tim bi se mjerama postigla puno veća sigurnost prometa, a stekli bi se i zakonski uvjeti da i istočni dio južne obilaznice, zaključno s raskrižjem kod Kandita, postane „brza cesta“ budući da bi time sva raskrižja na južnoj obilaznici bila u dvije razine s poprečnim cestama", navode u svom priopćenju osječki SDP-ovci koji smatraju da se ove mjere moraju provesti bez odgode kako ne bi ponovno došlo do prometnih nesreća, a pogotovo onih s najtežim posljedicama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.