Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki učenici upalili 4000 lampiona u Vukovarskoj ulici u sjećanje na žrtve

17.11.2022.

20:16

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Duž Vukovarske, jedne od najduljih osječkih ulica, učenici 34 osječke osnovne i srednje škole upalili su 4 tisuće lampiona, a pridružili su im se brojni građani. Kod spomenika Crvenom fići priključila su im se izaslanstva Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije koji su također upalili lampione u znak sjećanja na žrtvu Vukovara.

"Naša Vukovarska Ulica u Osijeku neka tisućama lampiona obasja put prema slobodnom i herojskom Vukovaru", poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić. 

U isto vrijeme Vukovarskom su prošli i bajkeri koji se u konvoju od Prevlake do Vukovara zaustavljaju na svim mjestima stradanja u Domovinskom ratu, s porukom "Da se ne zaboravi".

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, izaslanstva Hrvatske vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata također su kod Spomenika hrvatskim braniteljima na osječkom Trgu slobode, odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

"Ponos i tuga osjećaji su koji nas preplavljuju uoči 18. studenoga, i žrtva Vukovara nikada se ne smije zaboraviti jer se u Vukovaru branila Hrvatska i Osijek", izjavio je gradonačelnik Radić. Prisjećamo se svih vukovarskih heroja, branitelja i civila koji su položili svoje živote da danas imamo slobodnu Hrvatsku, dodao je.

I zamjenik župana Mato Lukić rekao je da se na ovaj način prisjećamo svih hrvatskih branitelja i civila koji su dali svoje živote za Hrvatsku.

"Ujedno obilježavamo i našu borbu za sjećanjem na žrtvu Vukovara kako bi mlađim generacijama prenijeli istinu o Domovinskom ratu i istinu o slobodi Hrvatske", poručio je Lukić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.