Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki vatrogasci na terenu u Petrinji

30.12.2020.

14:45

Autor: Radio Osijek/TM

Osječki vatrogasci na terenu u Petrinji

Osječki vatrogasci na terenu u Petrinji

Foto: - / -

Tim za spašavanje iz ruševina JVP Grada Osijeka, koji je jučer otišao u pomoć za stradalim u potresu, odmah se uključio u akciju pretrage porušenih i oštećenih kuća za stradalim osobama .

"Akcija spašavanja nastavljena je i danas uklanjanjem opasnosti koje prijete sa srušenih i nestabilnih objekata", objavili su na svojoj mrežnoj stranici iz Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka.

Petnaest profesionalnih osječkih vatrogasaca, obučenih za spašavanje iz ruševina u urbanim područjima i jedan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijevci odmah su se stavili na raspolaganje  i u roku od sat i pol vremena prekinuli su svoje slobodne dane i krenuli jučer popodne u Petrinju pomoći ekipama koje spašavaju ljude unesrećene u potresu. Svi oni su prošli zahtjevnu i stručnu obuku za spašavanje u ruševinama u urbanim sredinama, ali do sada nisu imali iskustva s ovako velikim potresima. Na terenu ih predvodi Davor Škarica. Poslušajte što je rekao programu Radio Osijeka.


Davor Škarica u programu Radio Osijeka

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.