Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki vatrogasci neumorni u Petrinji

31.12.2020.

17:23

Autor: Davor Lončarić

Osječki vatrogasci neumorni u Petrinji

Osječki vatrogasci neumorni u Petrinji

Foto: - / -

Spasilački tim Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka i dalje se nalazi u Petrinji radi se na uklanjanju oštećenih dimnjaka, zabata i zidova koji i dalje prijete stanovnicima Petrinje. . . .

U pripravnosti je i drugi spasilački tim JVP grada Osijeka sa potražnim psom koji čeka da ode u pomoć, priopćeno je danas.

Podsjećamo, odmah nakon razornoga potresa na području Petrinje bilo je spremno 128 stručnih vatrogasaca s dvadeset i jednim vozilom za polazak na uništeno područje. Odlukom glaznog vatrogasnog zapovjednika RH nisu odmah prvoga dana svi otišli u pomoć nego 15 osječkih profesionalnih vatrogasaca obučenih za spašavanje ljudi i imovine u ruševinama u urbanim pdručjima. Pridružio im se i jedan vatrogasac iz Petrijevaca. I neke su druge vatrogasne postrojbe uputile ljude koji vrijedno pomažu u sanaciji šteta u Glini, Petrinji, Sisku i okolnim mjestima koja su najviše stradala u potresu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.