Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki Vatrogasci pomažu kolegi iz Petrinje koji je ostao bez doma

12.02.2021.

10:28

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

I vi možete pomoći u akciji koju su pokrenuli vatrogasci osječke Javne vatrogasne postrojbe za pomoć kolegi Miroslavu Krčeliću iz Petrinje. Kao i brojnim Petrinjcima – kuća mu je u potresu teško oštećena i nije primjerena za stanovanje.

Miroslav je već šest godina djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja kao i član DVD-a Petrinja i Stupnik. U trenucima užasa koji je potresao našu cijelu domovinu, bio je okrenut pomoći sugrađanima, čime je kolege iz Osijeka potaknuo da uzvrate istom mjerom – dobrotom i prijateljskom rukom u nevolji.

Inicijator je akcije „Osječki vatrogasci za legu Petrinjca” Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka, a akcija se provodi u suradnji s humanitarnom udrugom „Od mene za tebe”.

Sredstva za pomoć prikupljat će se od danas do 22. veljače 2021. i to na tri načina: donacijama građana za majice i kape s prepoznatljivim znakom akcije (štand u TC Portanova, po rasporedu 12. veljače, petak 16-20; 13. veljače, subota 9-13 i 16-20 i 14. veljače, nedjelja 9-13 i 16-20 sati), aukcijom prikupljenih predmeta putem društvenih mreža te uplatom novčanih sredstava na račun za posebne namjene humanitarne udruge „Od mene za tebe”s naznakom „Osječki vatrogasci za legu Petrinjca” IBAN: HR7323600001502868071.

 

Javljanje u program Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.