Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki vatrogasci prikupili 90 tisuća kuna "Za legu Petrinjca"

29.03.2021.

10:01

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: JVP Grada Osijeka

Foto: JVP Grada Osijeka

Foto: - / -

Humanitarna akcija „Osječki vatrogasci za legu Petrinjca“,vatrogasca iz Petrinje koji je za vrijeme potresa ostao bez krova nad glavom, završena je, a prodajom doniranih predmeta, aukcijom i uplatama na račun prikupljeno je 90 tisuća kuna.

Akcija je pokrenuta početkom veljače, a novac su vatrogasci osječke Javne vatrogasne postrojbe svom kolegi Miroslavu Krčeliću, kojemu je, kao i brojnim Petrinjcima kuća teško oštećena u potresu, predali jučer.
Miroslav Krčelić je već šest godina djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja kao i član DVD-a Petrinja i Stupnik. U trenucima užasa koji je potresao našu cijelu domovinu, bio je okrenut pomoći sugrađanima, čime je kolege iz Osijeka potaknuo da uzvrate istom mjerom – dobrotom i prijateljskom rukom u nevolji. "Ovime smo pokazali veliko srce našeg Osijeka, koji uvijek pomaže onima kojima pomoć treba", ističu organizatori.
Inicijator akcije „Osječki vatrogasci za legu Petrinjca” Javna je vatrogasna postrojba grada Osijeka, a akcija se provodila u suradnji s humanitarnom udrugom „Od mene za tebe”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.