Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki Waldinger i iločki Dunav u Michelinovom vodiču

08.06.2020.

11:38

Autor: Radio Osijek//TM

Osječki Waldinger i iločki Dunav u Michelinovom vodiču

Osječki Waldinger i iločki Dunav u Michelinovom vodiču

Foto: - / -

Restoran Club Waldinger iz Osijeka i restoran Dunav iz Iloka uvršteni u prestižni Michelinov vodič za 2020. Club Waldinger dobio je Michelinovu preporuku, a restoran Dunav dobio je Michelinovu oznaku Bib Gourmand.

U Michelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restorana iz svih krajeva Hrvatske, čime je hrvatska gastronomska scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku.
„Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja. Ovom prilikom želim čestitati osječkom Clubu Waldinger te iločkom Dunavu, našim dugogodišnjim partnerima koji su svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja, zaslužili ovo prestižno priznanje. U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije“, rekao je Oliver Boček, direktor METRO centra u Osijeku, koji je predstavnicima restorana uručio Michelinova priznanja.
"Jedan od restoranskih klasika u gradu, poznat po svojoj regionalnoj kuhinji koja se priprema s vrhunskim sastojcima. Vodeće mjesto na jelovniku zauzimaju mesna jela", opisuju Club Waldinger u Michelinovom vodiču, dok iločki Dunav opisuju sljedećim riječima: "Mali restoran obiteljskog hotela, smještenog na obalama Dunava s jednostavnom dobro očuvanom blagovaonicom. Jelovnik predvodi riba iz "velike rijeke", uključujući soma, smuđa i pastrvu." Ova su dva restorana jedina iz ovog dijela Hrvatske koji su uvršteni u ovogodišnji Michelinov vodič.
Popis svih hrvatskih restorana uvrštenih u Michelinov vodič za 2020. možete pogledati na ovoj poveznici: https://guide.michelin.com/hr/en/restaurants

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.