Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječkim poduzetnicima nepovratnih 270 tisuća kuna

19.10.2018.

12:38

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Šesti put ove godine osječkim su poduzetnicima dodijeljene potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Osijeka. U proračunu je za tu svrhu ove godine osigurano 2 milijuna 150 tisuća kuna, a za iduću se planira veći iznos.

Nepovratna su sredstva danas dodijeljena 21-om poduzetniku, a ukupno je riječ o 270 tisuća kuna. "Uime grada, želim čestitati svim poduzetnicima, obrtnicima na području Osijeka koji su u današnjim uvjetima skupili hrabrosti i odlučili upustiti se u poslovnu avanturu. Grad Osijek tu je da svojim doprinosom stvara pozitivno poslovno okruženje, a ovo je samo jedna od konkretnih mjera kojima dajemo vjetar u leđa poduzetnicima", istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Objasnila je da se na ovaj javni poziv mogu javiti mikro, mala i srednja poduzeća, trgovačka društva, obrti i zadruge, a riječ je o sedam mjera kojima se potiče razvoj poduzetništva, među kojima je najviše zainteresiranih za mjere pokretanja gospodarstva te za nabavu opreme i strojeva. Tu su i mjere potpore sufinanciranju proizvoda, tradicijskim i umjetničkim obrtima, nastupu na sajmovima, mjere za potpore stručnom obrazovanju i osposobljavanju i za izradu idejnih prijedloga za mogućnosti sufinanciranja iz EU fondova.

Svi se mogu prijaviti za više mjera, a najveći je kumulativni iznos koji poduzetnici mogu dobiti 70 tisuća kuna, no gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je kako će predložiti da se maksimalni iznos nagodinu poveća na 100 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.