Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječkim vatrogascima predana nova zaštitna oprema

23.05.2023.

18:17

Autor: Radio Osijek/TM

Osječkim vatrogascima predana nova zaštitna oprema

Osječkim vatrogascima predana nova zaštitna oprema

Foto: OBŽ / -

Na području Osječko-baranjske županije djeluju četiri javne vatrogasne postrojbe, a županija iako nije njihov osnivač, sustavno brine za njih i pomaže u nabavci opreme, kako bi bili spremni za intervencije.

Izjavio je to Zoran Pakšec, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije prilikom posjeta župana Ivana Anušića Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka (JVP Osijek). Među osječke profesionalne vatrogasce nije došao praznih ruku: uručio im je zaštitnu opremu, nabavljenu novcem iz fonda Osječko-baranjske županije.

Galerija
Osječkim vatrogascima predana nova zaštitna oprema, Foto: OBŽ/-
Osječkim vatrogascima predana nova zaštitna oprema, Foto: OBŽ/-

„JVP Osijek je najveća vatrogasna postrojba na području županije i Osječko-baranjska županija svake godine izdvaja sredstva za kupovinu opreme. Ove smo godine izdvojili 15.000 eura za zaštitna odjela za djelatnike postrojbe”, kaže Anušić i dodaje: „Ono što me veseli je da se postrojba pomlađuje. Posao vatrogasca je poziv i pohvalno je što se mladi uključuju u vatrogasnu zajednicu. Njihov posao dolazi do izražaja kada se dogode velike ugroze, požari, poplave, prometne nesreće i druge katastrofe i zato je važno da imaju kvalitetnu opremu za intervencije u svim ugrozama koje se nađu ispred njih.”

Zapovjednik JVP Osijek Goran Ivković potvrđuje da se novom opremom podiže razina sigurnosti, a ona je itekako bitna kada vatrogasci obavljaju svoj posao. A uz kvalitetnu opremu, nastavlja Ivković, puno su spremniji za buduće intervencije. „U postrojbu nam je stigla druga generacija državne vatrogasne škole i danas nam je prosjek novih mladih djelatnika oko 20%, što je dobro. Mi stariji imamo kome prenositi znanje i iskustvo, a nas mlade kolege nadahnjuju svojom energijom”, dodao je zapovjednik osječkih vatrogasaca Goran Ivković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.