Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska na putu prema "corona free" županiji

09.06.2020.

09:25

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske županije trenutno se samo jedna osoba vodi kao oboljela od koronavirusa, dok su dvije osobe u samoizolaciji. Županija bi uskoro mogla postati "corona free", jer je jedinom oboljelom jučerašnje testiranje pokazalo negativan rezultat.

"U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata testirano je 66 uzoraka i svi su bili negativni. Posljednji pozitivni nalaz na koronavirus na području Osječko-baranjske županije bio je 21. svibnja", priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Od početka epidemije koronavirusom bile su zaražene 133 osobe, 124 su izliječene, a na žalost osam je preminulo. Na području Osječko-baranjske županije trenutno je aktivan samo jedan slučaj COVID-a19, dok su dvije osobe u samoizolaciji. "Jedina preostala osoba oboljela od COVID-a19 na jučerašnjem je testiranju imala je negativan nalaz. Za status izliječene osobe potreban je dvostruki negativan nalaz, što se željno očekuje jer - ako se ne dogodi novi slučaj oboljenja - tada će i Osječko-baranjska županija postati „corona free“ županija", stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.