Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska županija - bez pozitivnih!

11.04.2020.

11:26

Autor: Davor Lončarić

Osječko-baranjska županija - bez pozitivnih!

Osječko-baranjska županija - bez pozitivnih!

Foto: - / -

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, unatoč dobrim vijestima, poziva građane da nije vrijeme za opuštanje te da paze tijekom uskrsnih blagdana kako uskoro ne bismo opet primali loše vijesti. Od 22. ožujka ovo je prvi put da nema novih slučajeva zaraze.

Kako je nakon sjednice Stožera civilne zaštite izvijestio osječko-baranjski župan Ivan Anušić, u posljednja 24 sata u Osijeku je testirano 109 uzoraka sumnjivih na koronavirus i niti jedan nije pozitivan. Broj zaraženih COVID-om 19 u Osječko-baranjskoj županiji tako ostaje - 103. 

Četiri osobe su izliječene, 28 bolesnika je hospitalizirano, tri su na respiratoru. U samoizolaciji je 218 ljudi, izvijestio je župan osječko-baranjski Ivan Anušić na redovitoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

Na virus su pozitivna četiri medicinska djelatnika (jedan liječnik i tri medicinske sestre), a 21 djelatnik je u samoizolaciji (jedan liječnik i 20 medicinskih sestara). Anušić stoga opovrgava napise nekih medija da je postotak oboljelih liječnika i medicinskog osoblja u osječkom KBC-u znatno veći.

Policija je jučer u 63 kontrole tri osobe uhvatila u kršenju mjere samoizolacije, dvije u Osijeku i jednu u Belišću. Obavljene su 5973 kontrole propusnica, a pet osoba nije imalo valjane te dozvole za napuštanje mjesta prebivališta ili boravišta.

Župan je izrazio zadovoljstvo većom disciplinom ljudi i organizacijom prodaje na tržnicama u županiji, gdje je opskrba dobra. "Čini mi se da smo dosegnuli razinu svijesti da se moramo ponašati odgovorno, a rezultat toga su današnji podatci. Ali, molim Vas da se ne opuštamo", poručio je građanima i čestitao im nadolazeći Uskrs s željom da "iz ovih izazova izađemo snažniji".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.