Hrvatski radio

Radio Osijek

Uskrsnice osječko-baranjskim umirovljenicima

10.03.2023.

16:01

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Screenshot / Radio Osijek

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Osječko-baranjska županija simboličnim će novčanim iznosom od 25 eura darivati umirovljenike te im i na taj način zahvaliti na svemu što su učinili u svom radnom vijeku za našu zajednicu

Kako je priopćeno iz županije, sukladno financijskim mogućnostima Županije, župan Ivan Anušić donio zaključak o isplati jednokratnih pomoći umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije čija je mirovina 160,00 eura ili manje. Za tu namjenu u proračunu je osigurano 79.634,00 eura, a novac će se umirovljenicima dostaviti na kućne adrese.

„Isplata jednokratnih novčanih pomoći povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 25,00 eura po osobi, obavlja se prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a čiji korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici koji mirovinu ostvaruju iz bivših jugoslavenskih republika, a čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 160,00 eura ili manje, kao i drugi korisnici mirovina koji mirovinu ostvaruju u Republici Hrvatskoj, a iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine”, objašnjava se u priopćenju.

Iz Županije pozivaju umirovljenike koji nisu na navedenom popisu HZMO-a, a također imaju mirovinu 160,00 eura ili manje, da podnesu zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Osijek, Kapucinska 40 ili da se jave na telefonski broj 031 221 657, 031 221 658.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.