Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska županija – Europska regija sporta 2024.

22.09.2022.

15:03

Autor: Radio Osijek/TM

Osječko-baranjska županija – Europska regija sporta 2024.

Osječko-baranjska županija – Europska regija sporta 2024.

Foto: Krunoslav Inhof / Radio Osijek

Osječko-baranjska županija proglašena je Europskom regijom sporta 2024. godine. Županija je na kandidaturi radila nekoliko mjeseci, pripremljen je dokument o razvoju sporta, sportske infrastrukture i sportskih postignuća na području županije, a na kraju je Osječko-baranjsku županiju posjetila ivisoka delegacija Sportske federacije europskih gradova ACES.

Osječko-baranjska županija – Europska regija sporta 2024.

Osječko-baranjska županija – Europska regija sporta 2024.

Foto: OBŽ / -

Prilikom trodnevnog boravka na području županije predsjednik Gian Francesco Lupattelli, sa suradnicima, obišao je najznačajnije sportske objekte, terene i događanja na području cijele županije. „Članovi naše komisije već su razgovarali o kandidaturi Osječko-baranjske županije za Europsku regiju sporta, napravljena je i određena dokumentacija i gotovo sam siguran da će naš odgovor biti pozitivan. Hrvatska je mala zemlja, ali je sila u sportu”, rekao je prilikom posjeta Lupattelli.

Desetak dana kasnije, stiže i službena potvrda: Osječko-baranjska županija izabrana je za Europsku regiju sporta 2024. godine!

„Naša je županija izuzetno dobro organizirana po pitanju sporta bilo amaterskog ili profesionalnog, individualnog ili ekipnog, a do sada smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji velikih sportskih manifestacija. Titulu Europske regije sporta kvalitetno ćemo iskoristiti i tijekom 2024. godine još ćemo snažniji naglasak staviti na sport, izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša od rekreativnih do profesionalnih” rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić dodajući da je sportski inkubator kao projekt Osječko-baranjske županije jedinstven u Hrvatskoj i da će ova europska titula biti od koristi i u njegovoj realizaciji.

Gala svečanost dodjele titule Europske regije sporta za 2024. godinu održat će se u Europskom parlamentu u Bruxellesu početkom prosinca ove godine.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

9 h

FEBIRE

FEBIRE