Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska županija i ove godine uz program PUMA

27.09.2016.

13:55

Autor: HINA/Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Osječko-baranjska županija potpisale su u utorak ugovor o sufinanciranju HUP-ova Programa usavršavanja menadžera (PUMA). Osječko-baranjska županija taj program podupire već 12 godina, a idući njezin ciklus sufinancirat će s 25 tisuća kuna.


Godišnje u prosjeku kroz predavanja prođe oko 300 polaznika, a prošle godine bilo ih je 374. 
Ugovor su potpisali zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.
Jakelić je rekao kako je Pumin cilj opskrbiti menadžere dodatnim znanjima potrebnima za opstanak na tržištu. Dodao je kako su tijekom 12 godina u PUMU uključeni nadareni studenti završnih godina osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera čime im je pružena prilika upoznati stvarno tržište rada i prepoznati vještine koje su im potrebne.
Napomenuo je kako znanja mladih koji izlaze s fakulteta nisu na danas potrebnoj razini.
"Postali smo dio EU-ova tržišta na kojemu je 500 milijuna stanovnika gdje je potrebno vrlo vješto komunicirati na jednom od jezika tih zemalja, poput engleskog, njemačkog, francuskoj ili talijanskog", rekao je.
Jakelić upozorava na vrlo česte promjene pravnog i normativnog poslovnog okruženja u čemu se, kako je rekao, mali i srednji poduzetnici teže snalaze pa im HUP pomaže u što kraćem vremenskom roku svladati ta znanja i promjene kako bi bili efikasniji u upravljanju svojim tvrtkama.
Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić rekao je kako se Puma pokazala vrlo zanimljivom, kvalitetnom i edukativnom zbog čega za nju vlada velik interes, što potvrđuje brojnost polaznika.
Dodao je kako u svim djelatnostima nakon završenog obrazovanja nedostaje prakse i povezanost između teorije i prakse, posebice u gospodarstvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

1 dan

FEBIRE

FEBIRE