Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska županija - Mjesec vina od 12.lipnja do 11.srpnja

03.06.2020.

11:26

Autor: Ksenija Zelenić

fotografija press OBŽ

fotografija press OBŽ

Foto: - / -

Priredba "Vinski mjesec Osječko - baranjske županije" predstavljena je danas na konferenciji za novinare. Organizatori su Osječko - baranjska županija i županijska Turistička zajednica, a "Vinski mjesec", odnosno "Dani otvorenih podruma" održat će se od 12. lipnja do 11. srpnja.

Ideja organizacije takozvane disperzirane manifestacije nastala je zbog pandemije koronavirusom i mjera Nacionalnog stožera. Broj posjetitelja mora biti ograničen  kako neće biti u velikim grupama. Sve to može se organizirati za domaće gose u brojnim vinskim podrumima. Na području Slavonije i Baranje poznata su četiri vinogorja, koje će rado posjetiti upravo domaći gosti, dakle s područja Hrvatske, čulo se tijekom predstavljanja ove manifestacije. Vinorodna Baranja je prva domaćin.  Vinski vikend od 12.-14.lipnja, potom, Feričanci 20.lipnja, Erdutsko vinogorje svoje goste primat će 27. i 28.lipnja. U Đakovu će se osim poznatih Đakovačkih vezova istoga vikenda 3.i 4. srpnja, moći uživati u vinskim podrumima Đakovštine. Mjesec vina završava u Osijeku  11. srpnja kada je najavljena poznata manifestacija Večer vina i umjetnosti.

Uz otvorene vinske podrume, posjetitelji će moći naučiti nešto novo o vinu kroz organizirane Male škole vina u svakom vinogorju, uživati u prigodnim programima i vođenim šetnjama kroz vinograde.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.