Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska županija najuspješnija u Hrvatskoj (i) u zelenoj gradnji

19.12.2018.

16:21

Autor: Radio Osijek

Osječko-baranjska županija najuspješnija u Hrvatskoj (i) u zelenoj gradnji

Osječko-baranjska županija najuspješnija u Hrvatskoj (i) u zelenoj gradnji

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija dobitnica je „Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj“ u kategoriji Institucija godine. Nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj uručene su prvi put u Hrvatskoj u okviru kampanje „Obnovimo Hrvatsku".

Nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj uručene su prvi put u Hrvatskoj u okviru kampanje „Obnovimo Hrvatsku“ Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske udruge proizvođača toplinsko fasadnih sustava i Hrvatske udruge energetskih certifikatora. Kako je tom prilikom rečeno, cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti, stalno unaprjeđivanje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve kako bi se očuvao okoliš i podigla kvaliteta života ljudi.

- S ponosom sam u ime Osječko-baranjske županije primio nagradu koju smo zaslužili jer u provedbi imamo 54 projekta energetske obnove ukupne vrijednosti 178 milijuna kuna. Nagrada je potvrda ispravnosti našeg sustavnog pristupa i orijentiranosti da razvoj Osječko-baranjske županije značajnim dijelom ostvarujemo preko projekata i sredstava koja su Hrvatskoj omogućena ulaskom u Europsku uniju, ali i priznanje kvalitetnog i stručnog rada županijskih službi. Rezultati koje smo ostvarili na području energetske obnove i održivog razvoja dodatni su razlog za nastavak takvih aktivnosti - rekao je župan Ivan Anušić na svečanom uručenju nagrada održanom jučer u Zagrebu.

„Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj“ ujedno je novo priznanje kvalitetne razvojne politike Osječko-baranjske županije. Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nedavno je objavilo da je Osječko-baranjska županija najuspješnija u Hrvatskoj po broju pripremljenih projekata iz Programa ruralnog razvoja, kao i po vrijednosti ugovorenih bespovratnih sredstava u Operativnom programu iz područja učinkovitih ljudskih potencijala. Prema podacima Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Osječko-baranjska županija je najuspješnija u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz Programa „Zaželi“ iz Europskog socijalnog fonda.

/iz priopćenja OBŽ/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.