Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko baranjska županija se kandidirala za Europsku regiju sporta

08.09.2022.

15:46

Autor: HINA/HRT Radio Osijek

Predstavnici županije i europske komisije

Predstavnici županije i europske komisije

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Osječko-baranjska županija kandidirala se za Europsku regiju sporta 2024. godine, a konačna odluka o tome bit će objavljena početkom prosinca u Bruxellesu, izvijestili su na konferenciji za novinare u Osijeku. 

Nakon sastanka s komisijom organizacije ACES Europe (The European Platform for Sport Innovation), koja je dva dana obilazila sportsku infrastukturu ovoga područja, župan Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare kako Županija dugi niz godina ulaže u sportsku infrastrukturu i organizaciju različitih sportskih događanja.

Smatra kako bi prihvaćanje kandidature za Europsku regiju sporta 2024. godine povećalo vidljivost Županije, ali i unaprijedilo postojeću sportsku infrastrukturu dodatnim ulaganjima, u suradnji s općinama i gradovima.

Predsjednik organizacije ACES Europe Gian Francesco Lupattelli kazao je kako komisija prati kontinuirani rast u razvoju sportske infrastrukture na području te županije, ne samo u profesionalnom sportu, nego i drugim kategorijama, kao što su rekreativni i školski sport.

Iako konačna odluka o kandidaturi tek treba biti donesena, Lupatelli ističe kako je Komisija o tome već razgovarala te vjeruje da će prikupljena dokumentacija i daljnja komunikacija ići u prilog kandidaturi Osječko-baranjske županije.

Glavni tajnik organizacije Hugo Alonso rekao je kako ACES Europe procjenjuje gradove i regije, uz ostalo, na temelju uključenosti u sportske aktivnosti, razvoja sportske infrastrukture, investicija u sport i inkluzije, jer se zalaže da sve kategorije stanovništva imaju mogućnost za bavljenje sportom.

Smatra kako su dobrobiti dobivanja titule Europske regije sporta međunarodno priznanje za ostvarena postignuća, prilika za unaprjeđivanje sportskih aktivnosti, sudjelovanje u aktivnostima mreže sportskih gradova u svijetu, kojih trenutno ima više od tri tisuće te mogućnost za lakši pristup EU fondovima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.