Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska županija: Šest novooboljelih, dvije osobe preminule

22.07.2020.

11:27

Autor: Radio Osijek/TM

Osječko-baranjska županija: Šest novooboljelih, dvije osobe preminule

Osječko-baranjska županija: Šest novooboljelih, dvije osobe preminule

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije evidentirano je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminule su dvije osobe, koje su se nalazile na bolničkom liječenju .

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirano je ukupno 259 uzoraka. Šest od njih su bili pozitivni na koronavirus, a riječ je o tri osobe s područja Osijeka, po jednoj s područja Valpova, Donjeg Miholjca, Našica i Belog Manastira. "Nažalost, tijekom protekla 24 sata, preminule su dvije osobe (1945. i 1946. godište) zaražene koronavirusom koje su se nalazile na bolničkom liječenju, a obje su imale i značajan komorbiditet. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izražava sućut obiteljima preminulih", stoji u priopćenju stožera.
U KBC-u Osijek hospitalizirano je 39 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se 4 nalaze na respiratoru.
Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom jučerašnjeg dana u samoizolaciju je stavila 51 novi kontakt oboljelih te se danas u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 419 osoba.
Policija je provjeravala kršenje propisane mjere samoizolacije i prema dojavi i samoinicijativno. Jedina dojava koju su zaprimili pokazala se netočnom, a samoinicijativno su obišli 49 osoba. Svi su se nalazili na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije.
Istodobno Stožer civilne zaštite poziva građane na dobrovoljno davanje krvi zbog kritične razine zalihe krvi svih krvnih grupa. KBC Osijek opskrbljuje s krvi i krvnim pripravcima cijelu regiju istočne Hrvatske – od Virovitice do Iloka. Stoga pozivaju građane da se jave u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu do kraja tjedna od 7:30 do 18:30, a u subotu od 7:30 do 14:00 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.