Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjska županija želi biti vodeća hrvatska turistička regija

28.05.2021.

12:59

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Hrvatska turistička zajednica i klaster Slavonija organizirali su studijsko putovanje za domaće turističke agencije koje u svojoj ponudi već nude Slavoniju, kao i za one koje ju do sada nisu imali. Šesnaest agenata završilo je posjet na gospodarstvu Ivica i Marica u Karancu.

U sklopu studijskog putovanja na Seoskom gospodarstvu „Ivica i Marica“ u Karancu, održana je B2B radionica namijenjena povezivanju sudionika putovanja s lokalnim turističkim agencijama s područja pet slavonskih županija koje se dominantno bave plasiranjem lokalne turističke ponude.  Cilj radionice je jače povezivanje mogućih partnera te upoznavanje s novim destinacijama, projektima i turističkom ponudom s naglaskom na boravak u prirodi, enogastronomiju i ponudu u ruralnom prostoru.

U aktualnim pandemijskim uvjetima potražnja za navedenim turističkim proizvodima dodatno raste, a ovo putovanje prilika je za njihovu dodatnu afirmaciju.

Osječko-baranjska županija ostvarila je 2019. godine rekordnih 230 tisuća noćenja, nakon koronakrize očekuje se nastavak uzlaznog trenda, rekla je direktorica TZ Osječko-baranjske županije Ivana Jurić. Istaknula je kako želi što veći broj domaćih turista koji tek trebaju otkriti ljepote Slavonije. 

Susret turističkih djelatnika posjetio je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je izjavio kako će Osječko-baranjska županija postati najrazvijenija hrvatska turistička regija te da već sada mnogi prepoznaju trud i zalaganje turističkih djelatnika koji nastoje promovirati vrhunsku gastro-enološku ponudu, gostoljubivost i prirodne i kulturne ljepote cijele Osječko-baranjske županije. 

Više o susretu turističkih djelatnika poslušajte u prilozima snimljenim na imanju Ivica i Marica. 

 

 

Ivana Jurić, direktorica TZ OBŽ

Župan Ivan Anušić o turizmu

Agenti, HTZ i vlasnica Ivice i Marice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.