Hrvatski radio

Radio Osijek

09:16 / 10.06.2020.

Autor: Radio Osijek//TM

Osječko-baranjska županije bez pozitivnih na koronavirus

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija više nema niti jednu aktivno oboljelu osobu na COVID-19 te napokon ima status "corona free", vijest je iz osječkog Kliničkog bolničkog centra, koju javnosti prenosi Županijski stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 40 uzoraka i svi su negativni. Među njima je i drugi negativni nalaz za do jučer jedinu preostalu osobu pozitivnu na koronavirus.
Prva osoba s koronavirusom na području Osječko-baranjske županije otkrivena je 14. ožujka, a posljednji zaraženi utvrđen je 21. svibnja. Ukupno su oboljele 133 osobe, od kojih je 125 izliječeno, a osam je preminulo.
U samoizolaciji su trenutno samo dvije osobe.
"Povodom ove zaista dobre vijesti Županijski stožer civilne zaštite zahvaljuje svima koji su sudjelovali u prevenciji, liječenju, suzbijanju, nadzoru i drugim aktivnostima u vezi koronavirusa, osobito zdravstvenim djelatnicima, policiji i ostalim službama, kao i građanima koji su se ponašali odgovorno. Ukupna situacija stalno je bila pod kontrolom te je spriječeno veće širenje bolesti i teže posljedice pandemije na području Osječko-baranjske županije", stoji u priopćenju stožera, iz kojeg, međutim, posebno upozoravaju da se i dalje svi trebamo ponašati odgovorno, poštovati i primjenjivati higijenske i epidemiološke mjere te tako zaštititi sebe i druge osobe od ponovne pojave koronavirusa i svih posljedica koje može izazvati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.