Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko - baranjski HSP obilježio 122. obljetnicu smrti Ante Starčevića

28.02.2018.

11:51

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Hrvatska stranka prava Osječko- baranjske županije i Grada Osijeka, paljenjem svijeće i polaganjem cvijeća kod spomenika doktoru Anti Starčeviću na središnjem osječkom trgu, obilježila je 122. obljetnicu smrti Oca domovine.

"Možda bi bilo dobro i danas se podsjetiti nekih njegovih poruka koje su svevremenske, koje bi u ovim vremenima mogle pokazati Hrvatima, hrvatskom narodu i državi kamo treba ići. Potrebno je i nužno spomenuti se jedne Odluke koja se donosi na nacionalnoj razini gdje Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću donosi jednu Odluku koja će, po svemu sudeći, biti po hrvatske nacionalne interese dosta loša. Ante Starčević bi nam i u toj situaciji rekao da nam uvozne ideologije, ljudi i utjecaji ne trebaju. Mi imamo svoju hrvatsku državu i hrvatska pravila igre i jednostavno se moramo skrbiti za hrvatske nacionalne interese i da moramo poštovati ono što hrvatski narod želi. On ne želi petokraku, komunistički antifašizam. Hrvatski narod danas bježi, seli iz Hrvatske i zbog takvih i tih razloga," rekao je dopredsjednik Osječko - baranjske organizacije HSP-a Drago Marković.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.