Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko-baranjskim umirovljenicima stiže uskrsnica od 150 kuna

12.03.2021.

12:36

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija osigurala je 600 tisuća kuna za isplatu jednokratne novčane pomoći umirovljenicima s prebivalištem na području županije, čija je mirovina 1.200 kuna ili manja. Uskrsnice u iznosu od 150 kuna umirovljenicima stižu na kućne adrese.

"Uoči najvećeg kršćanskog blagdana, kada se svi pripremamo da primjereno i dostojanstveno obilježimo taj uzvišeni dan, da ga prije svega provedemo mirno i sretno u krugu obitelji i drugih nama dragih osoba, želja nam je simboličnim iznosom i našim umirovljenicima uljepšati Uskrs i zahvaliti im na svemu što su učinili u svom radnom vijeku za našu zajednicu", stoji u priopćenju iz kabineta župana Ivana Anušića.
Isplata se obavlja prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu. Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 1.200,00 kuna ili manje, kao i drugi korisnici mirovine koji iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine. "Pozivamo umirovljenike koji nisu na navedenom popisu HZMO-a, a također imaju mirovinu 1.200,00 kuna ili manje da podnesu zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Osijek, Županijska 4 ili da se jave na telefonski broj 031 221 657", objašnjavaju iz županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.