Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko Gradsko vijeće donijelo Proračun za 2021.godinu

26.11.2020.

12:43

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Osječko Gradsko vijeće donijelo je na današnjoj sjednici treći rebalans ovogodišnjeg Proračuna te Proračun za 2021. godinu u iznosu 836,2 milijuna kuna. Počasni građanin Osijeka je vlasnik NK Osijeka Lorincz Meszaros, Zlatna plaketa Grb Grada Osijeka za životno djelo ide akademkinji Vlasti Piližoti.

Uoči Dana grada Osijeka 2. prosinca, na današnjoj su sjednici Gradskog vijeća jednoglasno prihvaćeni i drugi prijedlozi o dodjelama Zlatnih plaketa i Pečata Grada Osijeka zaslužnim građanima, to su Srećko Tomas, Areta Čurković, Antun Blažević, Mirela Skoko Ćelić, Krešimir Čandrlić, Zdravko Nalio, Zehra Delić, Davor Brmež, Ivo Joe Opačak, Udruga Paroščići, Športska udruga slijepih Svjetlost.  

Gradsko vijeće donijelo je na današnjoj sjednici, s 19 glasova za i 15 protiv, Proračun za 2021. godinu te treći rebalans za ovu godinu kojim su sredstva umanjena za još 40-tak milijuna kuna. Proračun za 2021. iznosi 836,2 milijuna kuna što je za 70,5 milijuna više od iznosa danas prihvaćenog trećeg rebalansa (765 milijuna) za 2020. godinu. Vijećnici su prihvatili i prijedlog o ukidanju dvaju gradskih poreza od 1. siječnja 2021. godine, a riječ je o porezima na potrošnju i na korištenje javne površine čime se želi olakštati posebice ugostiteljima.  

Vijećnici su tražili i odgovore o velikim gradskim investicijama pa u tonskom zapisu izdvajamo što su o obnovi Copacabane rekli pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić i HDZ-ov vijećnik Milan Opačak, a o dinamici obnove pješačkog mosta govorio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota...

pročelnica Belajdžić, vijećnik Opačak, zamjenik gradonačelnika Piližota

pročelnik Upravnog odjela za financije i nabavu David Krmpotić o Proračunu i porezima

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.