Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječko Sveučilište - 65 novih doktora znanosti

26.04.2019.

12:56

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Na Sveučlištu Josipa Juraja Štrosmajera danas je promovirano 65 novih doktora znanosti iz svih područja, prvi puta i iz umjetnosti .

Raduje činjenica kako je riječ o stručnjacima koji će svoj daljnji znanstveni rad i posao nastaviti u Hrvatskoj, naglasio je rektor Sveučilišta prof.dr. Vlado Guberac. Govoreći općenito o Sveučilištu naglasio je kako je najveća zinteresiranost za STEM studije, jer su ti stručnjaci ujedno trenutačno najtraženiji. Pojedine sastavnice Sveučilišta krenule su s internacionalizacijom. Najdalje je u pripremnoj fazi otišao Medicinki fakultet u Osijeku. Uskoro će se medicina moći studirati na njemačkom jeziku. Zainteresiranost stranih studenata je velika. Proces interanacionalizacije na pojedinim sastavicama koči nedostatak stručnih predavača, ali za očekivati je da će se i to uskoro riješiti, rekao je rektor Guberac. Time osječko Sveučilište definitivno izlazi na tržište jer će to biti studiji uz plaćanje.

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.